Ik ben Willemijn, 31 jaar, woonachtig in het mooie Aalsmeer, onder de rook van Schiphol. Waarom nóg een foodblog, vraag je? Er is immers al zo ontzettend veel op culinair gebied. Nou, dit blog is in eerste instantie bedoeld voor mijn vrienden, familie en collega’s. Kwestie van supply & demand, ik krijg veel vragen over recepten en variatietips. Ik vind koken namelijk erg leuk, en kan me soms serieus de hele dag al verheugen op het avondeten. Koken is voor mij ontspanning, even mijn hoofd leegmaken terwijl ik iets smakelijks in elkaar flans. Maar niet iedereen heeft de energie en inspiratie om na een intensieve werkdag achter de pannen te staan. Voor die mensen biedt dit receptenblog hopelijk uitkomst.
Sinds ik een zoontje van één heb, is mijn tijd wel wat beperkter geworden en wil ik graag om 18.00 eten. Maar juist ook voor hem doe ik mijn best om elke dag een gezonde, verse maaltijd op tafel te zetten. Op dit blog schrijf ik over mijn succesrecepten voor doordeweekse dagen én het weekend. Op werkdagen wil ik het liefst zo snel mogelijk klaar zijn, in het weekend sta ik af en toe wat langer in de keuken. Bovendien komen er ook weleens mensen te eten, en dan probeer je toch een beetje indruk te maken, niet waar?
Je zult op dit blog trouwens weinig ‘hotspots’, restaurantrecensies of ander hippige dingen tegenkomen. Daar heb ik, naast een drukke baan als redacteur, geen tijd voor. Bovendien moet iemand het konijn verschonen, af en toe de was doen, én liggen er tientallen fijne Netflix-series en documentaires op me te wachten. Wat ik daarmee wil zeggen: bloggen is een hobby, géén werk. Oja, en omdat ik tegenwoordig nauwelijks meer in leuke delicatessewinkeltjes en speciaalzaakjes kom, bestel ik mijn boodschappen regelmatig online. Gemak dient de mens, toch? 😉
Mariella says
Ziet er goed uit Willemijn! Leuk!
Willemijn says
Dank Mariella! Een mens heeft een hobby nodig, niet waar? 😉
Jos hofman says
Super leuk Willemijn! Ik ben nieuwsgierig!
Willemijn says
Dankjewel Jos! <3 🙂
Trudy says
Ga de spruitjestaart maken voor onze spruitjeshater 🙂 Xxx
Willemijn says
…En? Goedgekeurd? 🙂
Karin de Waal says
Hoi Willemijn,
Wat leuk dat je maandelijks een recept in de Nieuwe Meerbode gaat publiceren. Inmiddels heb ik jouw website ook ontdekt en heb net het deeg voor de speculaasbrokken in de koelkast gezet. Verder vandaag de muffinvorm gekocht dus dat belooft nog wat!
Karin
Willemijn says
Hoi Karin,
Dank voor je lieve bericht! Ik hoop dat de speculaasbrokken en de kaasuienmuffins in de smaak vallen 🙂 Half december komt er weer een recept in De Nieuwe Meerbode, uiteraard met het thema ‘kerst’.
Veel groeten! Willemijn
Alma de Jong says
Hey Willemijn, Jos maakte me attent op je recept in de Nieuwe Meerbode. Lekkerrrr kokosmakronen. Je hebt er een volger bij hoor. Groetjes
Willemijn says
Hé Alma, wat leuk om jou hier te zien! En dank voor het compliment 🙂 Volgende maand een lekker paasrecept in De Nieuwe Meerbode!