De pepernoten liggen al sinds eind augustus in de winkel, maar ik vind het eigenlijk niet kunnen. Ik ben een mens van principes: sintsnoepgoed eet je pas als de Sint in het land is. En zie jij ‘m ergens? Maar dat betekent niet dat je niet mag cheaten. Speculaas… Dat kan altijd toch? En dan het liefst speculaasbrokken, van die lekkere brosse. Daarmee houden we het wel uit tot half november, haha 😉
Ingrediënten
- 300 g zelfrijzend bakmeel
- 125 g roomboter ongezouten
- 125 g basterdsuiker donkere
- 3 el koek- en speculaaskruiden
- 1 snuf zout
- 8 el melk
Porties: brokken
Instructies
- Mix de droge ingrediënten met elkaar in een beslagkom: meel, kruiden, suiker en zout. Voeg de melk toe.
- Voeg de melk toe. Snij de boter in kleine blokjes en kneed samen met de ingrediënten in de kom tot een mooie bruine bal deeg.
- Omwikkel de deegbal met wat huishoudfolie en leg een paar uur in de koelkast. Zo kunnen alle smaken goed intrekken.
- Nu de garnering: versier de plak deeg met garneeramandelen. Kluts een half ei met 1 el melk in een kopje, en bestrijk de koek hiermee.
- Schuif de bakplaat in de oven en bak je speculaas in circa 30 minuten af. Laat eenmaal uit de oven een minuut of 10 afkoelen en breek daarna in brokken.
- Je kunt je speculaasbrokken ongeveer een week in een afgesloten koekblik bewaren.
Deel dit Recept
Geef een reactie