Wrap met doperwtjesspread & gerookte zalm – Jazeker, ik doe ook aan verzoeknummertjes! Mijn zusje bijvoorbeeld, wilde weleens wat anders mee in de lunchtrommel dan een bammetje kaas. ‘Iets met wraps graag.’ U vraagt, wij draaien. Deze lunchwrap met doperwtjesspread is supersnel klaar en een ideale manier om gedurende de dag al wat extra groente binnen te krijgen. Wist je dat volgens de huidige inzichten 2 ons groente per dag eigenlijk niet voldoende is? Ik bedoel maar. De doperwtjesspread kun je trouwens heel goed de avond van te voren maken en in een klein bakje in de koelkast te bewaren. En smaakt ook zonder zalm en rucola heel prima op toast. O, enne
Ingrediënten
- 4 wraps meergranen
- 200 g doperwten diepvries
- 2 el yoghurt Griekse
- 1 el citroensap
- 2 takjes munt alleen de blaadjes
- 150 g gerookte zalm
- 4 handjes rucola = half zakje
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Ontdooi de erwtjes (ik doe dat altijd in een bakje in de magnetron ;-). De diepvrieserwtjes hoef je voor dit recept niet te koken.
- Pureer de erwtjes, Griekse yoghurt, citroensap en munt tot een gladde spread en breng op smaak met zout & peper.
- Oprollen en aanvallen maar!
Notities
- Ook heel lekker met gerookte forelfilet! (Die koop je vers bij de visboer of vacuüm verpakt bij de supermarkt.)
- Borreltip: snij de wrap met doperwtjesspread in stukjes en prik in elk rolletje een cocktailprikkertje om de boel bij elkaar.
Deel dit Recept
Geef een reactie