‘Klassieke’ pesto met pijnboompitjes en groene basilicum is zelfgemaakt al verschrikkelijk lekker, maar soms wil je net even wat anders. Ik maakte al vrij vaak pesto vanamandelen en munt, maar de combi walnoten en paarse basilicum is absoluut ook een blijvertje. Deze pastasalade met walnootpesto & salami staat in een vloek en een zucht op tafel, en de smaak van de walnoten combineert wat mij betreft geweldig met die van de droge worst. Let wel even op dat je echt lekkere vleeswaren koopt, zoals bijvoorbeeld spianata romana. En geen kiloknallersalami, dat proef je terug op je bord.
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli
- 150 g pasta volkoren
- 50 g walnoten
- 50 g parmezaan
- 1 bosje basilicum (ik gebruikte paarse, maar groen mag ook)
- 100 ml olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
- 100 g spianata romana of andere droge worst of salami
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Was de broccoli en snij in kleine roosjes.
- Kook de pasta in een grote pan met kokend water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe 5 minuten voor de pasta klaar is de broccoli in dezelfde pan en laat meekoken.
- Maak nu de pesto. Doe de walnoten, basilicum, knoflook, olijfolie en de kaas in brokjes in een maatbeker en meng met de staafmixer fijn. Pesto te dik? Gewoon nog wat extra olijfolie erbij.
- Giet de pasta en broccoli af, doe terug in de pan en meng met de walnootpesto. Proef op zout en peper en voeg eventueel wat extra toe. Maak de pastasalade af met de vleeswaren.
Deel dit Recept
Geef een reactie