Vanaf het moment dat ik las over dit fenomeen was ik gefascineerd. Want hoe COOL is het om te koken met je magnetron? (En dan bedoel ik dus niet gaatjes prikken in het plastic van je kant-en-klaar-maaltijd.) En reuze wetenschappelijk verantwoord ook nog. Voor dit recept tot stand kwam heb ik een stuk of 20 cakejes gemaakt tot ik tevreden was. Met pindakaas en banaan bijvoorbeeld, of chocolade & dadels. Beiden wereldcombi’s, echt, maar in de vorm van een magnetroncakeje maar zo zo. Zonder banaan rijst je mugcake niet, teveel ei erin en het eindresultaat smaakt als een droge spons. Zelfrijzend bakmeel versus boekweitmeel versus tarwemeel zorg ook voor zeer wisselende resultaten. Enfin, het leuke van een blog lezen i.p.v. er één schrijven, is dat je mag verwachten dat anderen het werk voor je doen. Dus ladies & gents, hier is ‘ie dan: mijn mugcake met blauwe bessen & kaneel! De beste tot nu toe, maar ik blijf streven naar ultieme perfectie. Een loodzware taak, I know, maar iemand moet het doen 😉
- 3 el boekweitmeel
- 1 el amandelmelk
- 2 el basterdsuiker
- 1 klontje roomboter
- 0,5 banaan
- 1 tl kaneel
- 0,5 ei geklutst
- 1 snufje zout
- 1 handje blauwe bessen bevroren
- Meng in een grote mok eerst de droge ingrediënten: boekweitmeel, basterdsuiker, kaneel en het zout.
- Prak hier de banaan doorheen met een half geklutst eitje,de boter en de melk. Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
- Roer als laatste de bevroren bosbessen door het deegmengsel. Zet de mok in de magnetron en 'bak' in 2 minuten op 900 wat klaar.
- Laat een minuutje of 2 afkoelen. Eet je mugcake met blauwe bessen & kaneel voor de tv, met een kleedje over je benen en een kopje thee erbij.
- Geen boekweitmeel of amandelmelk in huis? Met zelfrijzend bakmeel en gewone melk gaat het ook best, maar het resultaat kan wel iets anders uitpakken.
Geef een reactie