Niet iedereen houdt van gember, maar ik kan er geen genoeg van krijgen. Gekonfijte gember in boterkoek of in rauwe witlofsalade bijvoorbeeld. Héérlijk! En wat dacht je van versgeraspte gember in een pittige curry of kom noodlesoup? O man. Om nog maar te zwijgen over crèmekaas met gember op knisperend vers stokbrood… Hoe dan ook, als je verse gember koopt hou je vaak een stukje over (dat vervolgens ligt te verdrogen in je koelkast). Nergens voor nodig: zet er voortaan thee van.
Instructies
- Breng wat water aan de kook en was ondertussen de limoen. Snij een stukje van de gemberwortel af en maak schoon (= schilletje eraf).
- Rijg een paar plakjes limoen en gember aan een satéprikker, doe in een grote mok en giet het kokende water er overheen. Even laten trekken en klaar is je thee!
Notities
- In plaats van limoen kun je natuurlijk ook schijfjes citroen gebruiken.
Deel dit Recept
Geef een reactie