Ik ben dol op Hollandse pot: ouderwetse boerenkoolstamppot, witlof ham & kaas, hutspot, stamppot rauwe andijvie… Héérlijk! Maar soms is het leuk om iets nieuws te proberen. Deze rodekoolsalade met geitenkaas & sinaasappel bijvoorbeeld, yum! ‘Rauwe rodekool, is dat wel te eten?’, kreeg ik thuis te horen. Jazeker, als je hele dunne sliertjes kool snijdt, geeft dat juist een lekkere bite. Coleslaw eet je toch ook nagenoeg rauw? In dit recept roerbak in de kool trouwens even heel kort. In de winter vind ik koude kool niet zo, brrr.
Ingrediënten
- 0,5 rode kool
- 3 handsinaasappelen
- 50 g walnoten
- 100 g geitenkaas
- 1 el mosterd grove
- 0,5 el honing
- 0,5 bosje dille
- 1 el wittewijnazijn
- olijfolie om in te bakken
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Snij de rode kool in flinterdunne reepjes en spoel af in een vergiet.
- Was één sinaasappel en rasp de schil boven een kommetje. Snij doormidden en knijp het sap eruit.
- Meng sinaasappelsap en - rasp met de mosterd, wittewijnazijn en honing. Proef en voeg desgewenst een beetje zout & peper toe aan je dressing.
- Schil de twee overgebleven sinaasappelen en snij de partjes in tweeën.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak de rode kool hierin een minuutje of twee aan. Doe de rode kool in een mooi schaal en giet de sinaasappeldressing eroverheen.
- Bestrooi met de stukjes sinaasappel en grof gesneden dille en hussel de ingrediënten door elkaar. Zet 15 minuten weg zodat alle smaken goed kunnen intrekken.
- Verbrokkel voor serveren de zachte geitenkaas en walnoot over je rodekoolsalade heen.
Deel dit Recept
Geef een reactie