Truffelolie, wat een uitvinding is dat! De mascarpone in dit recept maakt de pasta lekker romig maar dat beetje truffel-flavour heeft het echt een luxe twist. Van een vriend leerde ik dat je op truffelolie niet teveel moet bezuinigen. De héle goedkope varianten zijn weinig subtiel en soms ronduit smerig. Gelukkig kun je in de grotere supermarkten tegenwoordig prima terecht voor een lekker flesje. Of trakteer jezelf en ga naar een Italiaanse delicatessenzaak. Daar laten ze je vaak maar al te graag de verschillen proeven, erg leerzaam en leuk.
Ingrediënten
- 250 g verse pasta bijvoorbeeld tagliatelle
- 400 g kastanjechampignons
- 2 rode uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el mascarpone
- 2 el truffelolie
- 1 bosje peterselie
- olijfolie om in te bakken
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Snipper de uien en knoflook. Maak de champignons schoon en snij in plakjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een beetje olijfolie in een hapjespan of wok en bak hier eerst de ui en knoflook in aan tot deze zacht & glazig is. Voeg daarna de champignons toe, bak mee en bestrooi royaal met zout en peper.
- Schep de mascarpone erbij, en verhit tot deze warm en vloeibaar is.
- Giet de pasta af en gooi meteen bij het champignonmengsel. Giet de truffelolie eroverheen en hussel alle ingrediënten goed door elkaar.
- Schep je pasta met paddenstoelen & truffelolie in diepe borden en bestrooi met flink wat fijngesneden verse peterselie.
Notities
- Je hoeft in dit gerecht maar weinig truffelolie te gebruiken. Relaaaxt, gaat je flesje des te langer mee 😉
Deel dit Recept
Geef een reactie