Man, wat hou ik van mijn vrije woensdagen. Geen stress, niets moet, alles mag. Ik neem me honderd dingen voor om te doen, en kom slechts toe aan enkele. Helemaal niet erg. Want als ik tijd heb om te mijmeren, experimenteren, creatief te zijn, komen de lekkerste gerechten tot stand. Zoals dit aromatische stoofpotje, een regelrechte voltreffer! Enne, niet stiekem kipfilet gebruiken hoor! Geeft veel minder smaak aan je saus.
Ingrediënten
- 400 ml kokosmelk (= een blik)
- 600 g kipdrumsticks
- 400 g tomatenblokjes (= een blik)
- 2 puntpaprika's
- 2 tenen knoflook
- 250 g ananas verse
- 5 bosuitjes
- 2 el olijfolie
- 1 el kerriepoeder
Porties: personen
Instructies
- Pak een grote stoofpan of diepe pan met goede antiaanbaklaag en zet op het vuur. Verhit de olijfolie in de pan en doe de drumsticks erbij.
- Bak de kip rondom even aan. Hak ondertussen de knoflook fijn en doe samen met het kerriepoeder over de kip. Bak kort mee en gooi daarna de in stukjes gesneden paprika's erbij. Laat even meebakken.
- Gooi de tomatenblokjes en de kokosmelk bij de kip. Schep even flink om en laat dan op middelhoog vuur circa een uur rustig inkoken tot de saus een beetje loddig wordt.
- Doe na circa 45 minuten de fijngesneden stukjes ananas en de in ringetjes gesneden bosuit erbij. Omscheppen, en weer rustig laten pruttelen.
- De saus is klaar als de kip zo gaar is, dat 'ie deels van het bot valt. Breng zo nodig op smaak met een beetje zout.
Notities
- Lekker met zilvervliesrijst.
- In plaats van puntpaprika's kun je natuurlijk ook gewone rode of gele exemplaren kiezen. (Wel 3 stuks!)
- Gebruik vers kerriepoeder. Niet die uit dat drie jaar oude zakje achterin je kast.
Deel dit Recept
Geef een reactie