Chocolademousse zonder ei – Wat is kerst zonder chocolademousse? Oké, oké, ik kan genoeg ander lekkers bedenken, maar toch is chocolademousse voor mij onlosmakelijk verbonden met de feestdagen. Mijn vader is er dol op, en maakt het alleen voor bijzondere gelegenheden. Na zo’n toetje als afsluiter ben je echt voldaan 😉 Maar wat als je kleine kinderen in je gezelschap hebt en hen geen rauw eiwit wil voeren, of allergisch bent voor ei (dat lijkt me dus ver-schrik-ke-lijk), moet je die chocolademousse dan maar uit je hoofd zetten?
No way, José! Deze supereenvoudige chocolademousse maak je met slechts drie ingrediënten. Als je dit dessert meteen na maken serveert, is ‘ie lekker fluffy en romig. Laat je ‘m even opstijven in de koelkast dan smaakt deze chocolademousse zonder ei zoals chocoladetruffels. Klinkt bepaald niet verkeerd, toch? 🙂
ps: voor hen die een klassieke chocolademousse mét ei blieven: later deze week het recept. Cliffhanger!
- Klop de slagroom met de suiker stijf. Niet boterstijf (want dan wordt je chocolademousse niet luchtig) maar wel goed stevig.
- Breek de chocolade in stukjes in een vuurvast kommetje. Verwarm 2x circa 1 minuut in de magnetron en roer tussendoor tot alle chocolade vloeibaar is.
- Laat de chocolade even afkoelen op kamertemperatuur. Schep lepel voor lepel de slagroom er doorheen tot een egale, bruine mousse.
- Verdeel de chocolademousse zonder ei over twee feestelijke schaaltjes en laat een half uurtje opstijven in de koelkast.
- Decoratietip! Leuk je chocolademousse wat op met een lepel geraspte kokos of kokossnippers (zoals op de de foto). Maar een dot slagroom on top is natuurlijk ook lekker.
Geef een reactie