Groene asperges met parmaham– Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar na eerste kerstdag, tweede kerstdag én derde kerstdag ben ik altijd een beetje uitgegeten. Tussen kerst en oud & nieuw wordt er bij mij thuis doorgaans niet veel gekookt. Nee, wij eten restjes. Dit levert om eerlijk te zijn de meest wonderlijke, niet per se blogwaardige, gerechten op, haha. Gelukkig bedacht ik dit simpele borrelhapje nog vóór de kerst. Ikzelf vind het altijd fijn dat er naast borrelklassiekers als chips en toastjes met smeersels ook nog wat groenvoer voor handen is. Cherrytomaatjes, rauwe worteltjes, schijfjes komkommer, dat werk. Maar ook groene asperges of aspergetips lenen zich uitstekend voor de borrelplank. Kook ze kort zodat ze nog wel een lekkere bite houden en fris groen van kleur blijven. Omwikkelen met lekkere rauwe ham, kek bordje eronder en klaar ben je.
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker.
- Giet het water in een kookpan, doe de aspergetips erbij en kook 1 minuut.
- Giet voorzichtig af (de puntjes zijn vrij teer) en spoel af met koud water om het kookproces te stoppen en je aspergetips frisgroen te laten blijven.
- Omwikkel één of twee aspergetips tegelijk met een stukje parmaham en leg op een mooie schaal.
- Lekker bij een glas rode wijn of homemade gin-tonic.
- In de categorie borrelrecepten vind je nog meer borrelinspiratie. Kaasstengels met tijm bijvoorbeeld, of zelfgemaakte chips met zoete en gewone aardappel.
Geef een reactie