Ken je dat? Dat je bezoek krijgt, denkt: leuk, ik ga iets bakken! Dus, je neemt een paar kookboeken door, bedenkt uiteindelijk zelf wat, gaat boodschappen doen, ruimt het huis op, fatsoeneert jezelf. Haalt krap een half uurtje voor tijd je spullen tevoorschijn. (Oké, oké, een beetje laat maar, hup, we redden het wel.) En dat je er dan *** achterkomt dat je één, essentieel ingrediënt bent vergeten? Dat overkwam mij vandaag… GEEN BLOEM. Shit. Gelukkig pakte mijn noodgreep briljant uit.
Ingrediënten
- 100 g tarwemeel (maar bloem mag ook)
- 2 eieren
- 3 el cacaopoeder
- 50 hg chocolade puur
- 50 g pecannoten
- 100 g roomboter
- 50 g suiker
- 2 bananen rijpe
- 1 tl bakpoeder
- wat boter en bloem om in te vetten
Porties: personen
Instructies
- Smelt de roomboter in een schaaltje in de magnetron. Verwarm de oven voor op 200 °C. (Ik heb een oven-magnetroncombi, vandaar dat ik voor deze volgorde kies.)
- Pak een beslagkom en doe daar het tarwemeel, gesmolten boter, de eieren, cacaopoeder, suiker en bakpoeder in.
- Gooi de bananen in stukjes erbij en roer/prak alles met een vork. Het is lekker als je nog wat stukjes banaan ziet maar de eieren en meel moeten wel goed gemixt zijn.
- Houd 6 hele pecannoten apart voor de garnering en verbrokkel de rest door het beslag. Snij een halve chocoladereep (= 50 g) in grove stukjes en roer er eveneens door.
- Beboter en bebloem een stenen ovenschaal (ik gebruikte een klein formaatje van 26 x 19 cm) en giet het browniemengsel in de schaal. Garneer met de overgebleven pecannoten.
Deel dit Recept
Geef een reactie