Sticky chicken wings uit de oven – Sommige mensen gruwelen ervan, ik vind het heerlijk: eten met mijn handen. Een hoop paleo-theorieën kunnen me gestolen worden maar één ding weet ik zeker: de oermens at met z’n handen, en niet met mes en vork. En hoewel ik een keurig mens ben met uitstekende tafelmanieren, krijg ik af en toe een onbedaarlijke zin in fingerfood. Vlees van botjes knagen, knapperig vel, vieze handen. Lekkerrr, haha. Deze Aziatische sticky chicken wings (sorry taalpuristen, sommige dingen klinken gewoon lekkerder in het Engels) bijvoorbeeld, zijn momenteel mijn lievelings. Niks moeilijks aan, het enige nadeel is dat je geduld moet hebben. Want echt, met een uurtje wachten worden deze kippenvleugeltjes nóg beter.
- Doe de kippenvleugeltjes in een grote schaal. Hak de knoflook en gember zo fijn als je kunt en doe erbij.
- Kluts in een schaaltje tamarind, sojasaus, citroensap en 1 el honing door elkaar. Giet over de kip en schep goed om. Alle stukjes kip moeten bedekt zijn met een laagje saus.
- Dek af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om en giet de marinade dan weer over de kippenvleugeltjes.
- Kip lang genoeg gemarineerd? Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kipvleugeltjes. Bak in circa 20-25 minuten gaar en goudbruin.
- Rooster ondertussen de sesamzaadjes en snij de bosui in dunne ringen.
- Lekker met simpele noodles & roerbakgroente. Of zó uit het vuistje, met een pijpje bier erbij.
- Kipdrumsticks of kipkluifjes kunnen ook prima.
Geef een reactie