Eén van de weinige criteria die ik had toen ik mijn eerste oven kocht (een losse, inbouwapparatuur kon ik me nog niet veroorloven want: geen 'eigen' … Lees meer
Bloemkoolsoep met blue stilton
Wie dit blog een beetje volgt weet: ik ♥ soep. Vrijwel elke zondag staat er wel een ander soeprecept op het menu, van good old klassiekers als … Lees meer
Avocado uit de oven met ei & tomaat
Een echt rijpe avocado, dat is een waar genot. Zacht, romig, boordevol goede vetten, een textuur die smelt op je tong. Een onrijpe avocado … Lees meer
Pasta met paddenstoelen & truffelolie
Truffelolie, wat een uitvinding is dat! De mascarpone in dit recept maakt de pasta lekker romig maar dat beetje truffel-flavour heeft het echt een … Lees meer
Kaasuienmuffins
Een van mijn absolute eetzondes zijn de kaasuienbroodjes van de bakker. Koud, warm, het maakt me niks uit. Zolang er maar véél kaas en véél ui op zit, … Lees meer
Geroosterde wintergroente met za’atar
Ik kook zonder pakjes & zakjes, maar een kruidenmix op z'n tijd waardeer ik zeer. En nee, dan bedoel ik dus niet die van Maggi of Knorr. In … Lees meer
Spitskoolstamppotje met ananas & varkenshaas
Het is zo goed als winter, dus als je enigszins met het seizoen wil eten ontkom je niet aan kool. Witte kool, rode kool, groene kool, zuurkool, … Lees meer
Preikerriesoep met gerookte makreel
Dit is nu wat je noemt een MAALTIJDsoep. Gezond, boordevol groente, stevig, smaakvol. Niks geen stokbroodjes met kruidenboter ernaast. Gewoon: soep. … Lees meer
Spaghetti carbonara met snijbonen & katenspek
Lekker hè, spaghetti carbonara? Zo'n dampend bord pasta, dat fluweelzachte sausje, het knapperige, zoute spek... O man! Maar op een doordeweekse dag … Lees meer
Homemade pizza met tonijn, salami & oude kaas
Pizza bestellen is soms ook best prima maar trust me: er gaat echt weinig boven zelfgemaakt. Deze homemade pizza met tonijn, salami & oude kaas is … Lees meer