Ik ben dol op Hollandse pot: ouderwetse boerenkoolstamppot, witlof ham & kaas, hutspot, stamppot rauwe andijvie... Héérlijk! Maar soms is het leuk … Lees meer
Wittebonenstoof met spinazie & venkelworstjes
Twee weken geleden was het internet even te klein. De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) maakte toen haar nieuwe richtlijnen wat betreft voeding … Lees meer
Winterse boerenkoolcouscous met feta
Winterse boerenkoolcouscous met feta - Een flink bord oldskool boerenkoolstamppot op z'n tijd is natuurlijk best lekker, maar je kunt zoveel meer met … Lees meer
Romige venkelsoep met zoete aardappel
Mijn zusje en ik hielden vroeger (toen we nog bij elkaar om de hoek woonden en ik nog niet saai was) vaak een soepzondag. Grote pan soep op het vuur, … Lees meer
Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie
Conchiglioni zijn de grote broers van Cocciolette en Conchigliette. Nu heb je nog steeds geen flauw idee waarover ik het heb, maar neem maar van mij … Lees meer
Zalmburgers met dille & limoen
Deze zalmburgers met dille & limoen is zijn wat slanker dan mijn super-de-luxe-weekendburger met bacon en blauwe kaas, dus fijn ter afwisseling. … Lees meer
Zoete-aardappel-frietjes
En ineens was daar de zoete aardappel. Muffins, brownies, stamppotjes, ontbijtjes: je kunt het zo gek niet bedenken, of er kan zoete aardappel in. Het … Lees meer
Spruitjestaart met spekjes
Er zijn hele volksstammen die een jeugdtrauma hebben opgelopen aan het verplicht opeten van hun bord dampende witlof, zuurkool, andijvie of spruitjes. … Lees meer
Pastasalade met walnootpesto & salami
'Klassieke' pesto met pijnboompitjes en groene basilicum is zelfgemaakt al verschrikkelijk lekker, maar soms wil je net even wat anders. Ik maakte al … Lees meer
Courgetti met rode pastasaus en hüttenkäse
Ik schreef eerder al hoe blij ik ben met mijn Spirelli spiraalsnijder (dank nog Laura en Johan!), dus ik gebruik 'm vandaag lekker weer om een van … Lees meer