Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur en gooi het water daarin.
Schil de ui en snij in kleine stukjes, hak het teentje knoflook fijn. Verhit een scheutje olijfolie een koekenpan of hapjespan en fruit hierin de knoflook en ui 1-2 minuten.
Doe de verse tagliatelle in de pan kokend water en kook volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schil ondertussen de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij het ‘vlees’ in blokjes. Haal de zalm uit de verpakking en doe in de pan. Als je de zalm bakt, valt deze vanzelf uiteen in stukjes.
Doe de blokjes komkommer erbij en bak even mee. Voeg de crème fraîche toe en draai het vuur laag. Verbrokkel een half tot een heel bouillonblokje door de saus en roer er goed doorheen (je wil geen klontjes).
Je pasta zal nu wel klaar zijn. Giet af, spoel 1 seconde kort af met koud water (dan plakt de boel straks niet allemaal aan elkaar) en gooi terug in de warme pan met het deksel erop.
Verdeel de tagliatelle en de saus over twee borden en maak af met wat vers gemalen zwarte peper.
Notities
Disclaimer: als je het niet exact binnen 10 minuten redt, no problem. Maar geef mij niet de schuld! 😉 Gewoon een paar keer maken, dan raak je vanzelf geroutineerd.