Smelt de roomboter in een schaaltje in de magnetron. Verwarm de oven voor op 200 °C. (Ik heb een oven-magnetroncombi, vandaar dat ik voor deze volgorde kies.)
Pak een beslagkom en doe daar het tarwemeel, gesmolten boter, de eieren, cacaopoeder, suiker en bakpoeder in.
Gooi de bananen in stukjes erbij en roer/prak alles met een vork. Het is lekker als je nog wat stukjes banaan ziet maar de eieren en meel moeten wel goed gemixt zijn.
Houd 6 hele pecannoten apart voor de garnering en verbrokkel de rest door het beslag. Snij een halve chocoladereep (= 50 g) in grove stukjes en roer er eveneens door.
Beboter en bebloem een stenen ovenschaal (ik gebruikte een klein formaatje van 26 x 19 cm) en giet het browniemengsel in de schaal. Garneer met de overgebleven pecannoten.
Zet in de oven en bak in circa 25 minuten gaar. Je brownie is het lekkerst als de binnenkant nog een tikje smeuïg is. Dit kun je checken met een satéprikker (als er nog een beetje beslag aan blijft kleven na het bakken is ‘ie goed), of het er gewoon op wagen.