Wil je eens wat anders dan couscous, rijst of pasta, dan is quinoa wellicht een leuk alternatief. Als je het dan ook nog eens uitspreekt als ‘kien-wa’ in plaats van ‘ki-no-wa’ ben je gegarandeerd de bom. Probeer het maar eens op je werk. (‘Wat eet jij vanavond?’ Jij: ‘Mwa, denk een bietenkienwaatje ofzo?’) Al die groenten zijn natuurlijk megagezond, daarom vond ik het restje masparpone uit mijn koelkast wel een fijne aanvulling op deze salade. De frisse augurkjes en zoete bietjes en kaas combineren wonderwel met elkaar.
Ingrediënten
- 150 g quinoa
- 500 g rode bieten gekookt
- 1 komkommer
- 4 bosuitjes
- 10 augurken klein
- 125 g mascarpone (= half bakje)
- peper & zout naar smaak
Porties: personen
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in je waterkoker en gooi in een pan die op het vuur staat. Kookt het water in de pan opnieuw? Doe dan de quinoa erbij en kook zo lang als op de verpakking staat aangegeven. (Even uit de prullenbak vissen dus...)
- Schil ondertussen de komkommer en was de bosuitjes.
- Snij de voorgekookte bietjes en komkommer in kleine blokjes, de augurken in plakjes en de bosui in ringetjes. Doe alles bij elkaar in een grote kom.
- Quinoa klaar? Giet af in een vergiet en gooi in de kom bij de rest.
- Schep nu de mascarpone door het mengsel en klaar is Kees!
Notities
- Zet de peper- & zoutmolen op tafel. Mocht je de salade een beetje flauw vinden dan weet je wat je moet doen.
Deel dit Recept
Geef een reactie