Ik schreef eerder al hoe blij ik ben met mijn Spirelli spiraalsnijder (dank nog Laura en Johan!), dus ik gebruik ‘m vandaag lekker weer om een van mijn meest gemaakte gerechten wat spannender te maken. Pasta met rode saus is een absolute favoriet van jong en oud in dit huishouden, maar ikzelf heb zo nu en dan behoefte aan variatie. Voor dit recept heb ik de rauwe courgette-spaghetti aangemaakt met een lichte dressing, dat geeft net wat meer smaakverdieping aan de gehele dis. Hopelijk zijn jullie net zo verrast door het resultaat als ik 🙂
Ingrediënten
- 3 courgettes (ik gebruikte 2 groene en 1 gele)
- 300 g rundergehakt
- 400 g tomatenblokjes = 1 blik
- 140 g tomatenpuree = 1 groot blikje
- 2 stengels bleekselderij liefst met blad
- 2 uien
- 200 g hüttenkäse = klein bakje
- 3 tenen knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
- 3 el balsamico-azijn
- peper & zout
- 1 bosje basilicum = bakje 15 g
- 0,5 el gedroogde tijm
- 0,5 el gedroogde rozemarijn
- 0,5 el salie
Porties: personen
Instructies
- Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een hapjespan en bak rul. Olie is niet nodig, het gehakt is vet genoeg. Doe knoflook en uien bij het gehakt en bak mee.
- Was de bleekselderij en snij stengels en blad in stukjes. Bak mee met het gehakt. Doe de gedroogde salie, rozemarijn en tijm bij het gehakt. Bak 1 minuutje mee, dan komen de smaken goed vrij.
- Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree in de pan, samen met een half glaasje water en laat een kwartiertje pruttelen op halfhoog vuur. Voeg peper & zout naar smaak toe.
- Was de courgettes en maak er spaghettislierten van met behulp van een spiraalsnijder. Of snij de courgettes met een dunschiller over de lengte in flinterdunne plakken, en vervolgens in dunne reepjes.
- Doe de courgetti in een schaal. Snij de basililumblaadjes (niet de takjes) in dunne reepjes en mix met decourgetteslierten. Giet de 3 el olijfolie en 3 el balsamico-azijn eroverheen en hussel alles goed door elkaar.
- Serveer je courgetti met rode pastasaus in een diep bord met wat hüttenkäse on top.
Notities
- Nog meer lol hebben van je spiraalsnijder? Maak dan deze komkommernoodles!
Deel dit Recept
nienke says
Een aanrader! Ook al wist ik niet helemaal hoeveel een half glas water is. Wellicht komt het allemaal niet zo precies als bij het bakken van taarten en andere zoetigheden 😉
Willemijn says
Superleuk Nienke! Dank voor je comment. Met koken komt het inderdaad niet zo nauw als met bakken. Een glas water is circa 250 ml, maar je moet het een beetje op gevoel toevoegen en zelf de dikte van je saus bepalen.