Courgetti met rode pastasaus en hüttenkäse
Porties Prep Tijd
3personen 25minuten
Porties Prep Tijd
3personen 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de uien en hak de knoflook fijn. Doe het gehakt in een hapjespan en bak rul. Olie is niet nodig, het gehakt is vet genoeg. Doe knoflook en uien bij het gehakt en bak mee.
  2. Was de bleekselderij en snij stengels en blad in stukjes. Bak mee met het gehakt. Doe de gedroogde salie, rozemarijn en tijm bij het gehakt. Bak 1 minuutje mee, dan komen de smaken goed vrij.
  3. Doe de tomatenblokjes en de tomatenpuree in de pan, samen met een half glaasje water en laat een kwartiertje pruttelen op halfhoog vuur. Voeg peper & zout naar smaak toe.
  4. Was de courgettes en maak er spaghettislierten van met behulp van een spiraalsnijder. Of snij de courgettes met een dunschiller over de lengte in flinterdunne plakken, en vervolgens in dunne reepjes.
  5. Doe de courgetti in een schaal. Snij de basililumblaadjes (niet de takjes) in dunne reepjes en mix met decourgetteslierten. Giet de 3 el olijfolie en 3 el balsamico-azijn eroverheen en hussel alles goed door elkaar.
  6. Serveer je courgetti met rode pastasaus in een diep bord met wat hüttenkäse on top.
Notities