Blauwe kaas, gember, knoflook, spek, droge worst: ik ben dol op sterke smaken. En met deze taartjes word ik op mijn wenken bediend. Ik bedacht ze toen ik van mijn zusje een echte Spaanse chorizo kreeg bij wijze van vakantiesouvenir, en al gauw bleek dat ‘ie nog maar twee dagen houdbaar was. No problemo, gewoon lekker uitbakken en in mijn avondeten verwerken. Buen apetito!
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Haal de plakjes filodeeg uit de vriezer. Snij de chorizo in kleine stukjes. Verhit een beetje olijfolie in de koekenpan en bak de chorizo hierin.
- Snij de prei in ringen en spoel af in een vergiet. Goed laten uitlekken, dan hup, in de pan bij de chorizo.
- Bak de prei gaar. Klop ondertussen de eieren in een kom los met een beetje peper.
- Vet drie stenen soufflébakjes in met wat olijfolie. Bekleed met een velletje fildeeg, kwast daar nog een beetje olijfolie overheen en plak daaroverheen velletje nr. 2.
- Verdeel de prei en chorizo over de drie bakjes. Giet het eimengsel hier overheen. Let op: gelijkmatig verdelen. Brokkel bovenop de taartjes wat feta en schuif in de oven.
- Na circa 30 minuten is het filodeeg knapperig en het ei gaar en zijn je taartjes klaar. Check tussendoor even of het niet te hard gaat. Bedek zo nodig met een velletje aluminiumfolie om verbranden van het filodeeg te voorkomen.
Notities
- Geen chorizo? Spekjes kunnen ook prima.
- Filodeeg kan er nogal verschillend uitzien qua structuur, afhankelijk van waar je het koop. Maakt voor deze taartjes niks uit. Ook al vallen je vellen wat uit elkaar: gewoon doorgaan zoals omschreven ;-).
- Lekker met een simpele salade met smaaktomaten, leuke sla, balsamico en pijnboompitjes.
Deel dit Recept
Geef een reactie