Fleurige ratatouille-taartjes met geitenkaas
Maaltijd
Diner
,
Lunch
,
Voorgerecht
Keuken
Frans
Porties
Prep Tijd
4
taartjes
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
10
minuten
Porties
Prep Tijd
4
taartjes
15
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
10
minuten
Ingrediënten
Nodig voor het korstdeeg:
120
g
bloem
1
ei
60
g
roomboter
1
tl
zout
1
el
water
1
el
provinciaalse kruiden
Nodig voor de vulling:
3
eieren
75
g
geitenkaas
zacht
3
el
tomatenpuree
1
gele
paprika
1
kleine
courgette
peper & zout
3
el
slagroom
(tip: koffiemelk werkt ook goed)
olijfolie
om in te bakken
Nodig overig:
4
quichevormpjes
⌀ 10 cm
staafmixer
grilpan
Instructies
Smelt de boter in de magnetron. (Hoeft niet helemaal vloeibaar.)
Meng bloem, zout en provinciaalse kruiden in een kom en doe er 1 ei, water en boter erbij. Hou een beetje boter over om je bakvormpjes in te vetten.
Kneed alle ingrediënten goed door elkaar en rol 4 balletjes van het deeg. Leg de balletjes 10 minuten in de koelkast om op te stijven.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgette in plakjes en de paprika in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie en gril de plakjes courgette.
Mix de overige 3 eieren, room, zachte geitenkaas, tomatenpuree, peper & zout met de staafmixer tot een egale, rood-oranje massa.
Kwast de vormpjes in met het restant boter. Haal het deeg uit de koelkast en bekleed elk vormpje met een bolletje.
Leg op de bodem van elk bakje 3 plakjes courgette. Verdeel de stukjes paprika over de bakjes. Teveel paprika? Eet het overschot op 😉
Giet het rood-oranje eimengsel over de groente en versier de taartjes met de overgebleven plakjes gegrilde courgette.
Zet de bakjes op een bakplaat en bak je ratatouille-taartjes met geitenkaas in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Gerelateerd