Gevulde pastaschelpen met geitenkaas & spinazie – recept
Porties
2personen
Porties
2personen
Ingrediënten
Instructies
  1. Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur, giet het water hierin en doe de pastaschelpen erbij. Kook volgens de instructie op de verpakking.
  2. Ontdooi de spinazie (ik doe dit meestal in de magnetron). Druk het vocht voor een deel uit de spinazie in een vergiet.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  4. Snipper de knoflook en de sjalotjes. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Doe een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan tot deze glazig en zacht zijn.
  5. Doe de spinazie en de zachte geitenkaas bij de ui en knoflook. De kaas zal smelten en alle andere ingrediënten binden tot een soort sausje. Je pasta zal nu wel klaar zijn, dus giet af en gooi terug in de pan.
  6. Schep de pijnboompitjes en stukjes zongedroogde tomaat door het sausje en draai het vuur uit.
  7. leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel je pastaschelpen hierover. Vul de schelpen met een lepel of met je handen met het spinaziemengsel.
  8. Rasp een stukje Parmezaanse kaas en strooi over de gevulde pastaschelpen. Schuif de plaat in de oven en bak in circa 10 minuten af.