Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi de blokjes pompoen of snij, als je verse pompoen gebruikt, in stukjes.
Verwarm in een grote hapjespan 1 el olijfolie en bak de pompoen met de salie en rozemarijn tot de stukjes zacht zijn en bijna uit elkaar vallen. Doe in een grote kom en laat even afkoelen.
Snipper de uien, en hak de paprika in kleine blokjes. Doe opnieuw een el olie in de pan en fruit de groente hierin aan. Zacht? Draai het vuur uit.
Plet de pompoenstukjes met een vork. Doe het zelfrijzend bakmeel, de eieren, verbrokkelde feta, peper & zout (naar smaak), paprika en ui erbij en schep een paar keer om zodat alles goed is gemengd maar de textuur nog enigszins grof.
Vet een cakeblik in met 1 el olijfolie en bebloem het blik met 2-3 el bloem of zelfrijzend bakmeel.
Bebloemen doe je zo: beetje meel in het blik en ‘rond kloppen’ zodat de bodem en zijkanten bedekt zijn met een laagje bloem. Het teveel aan bloem klop je boven de gootsteen uit.
Giet het mengsel in het cakeblik en bak je hartige cake met pompoen & feta in circa 40 minuten af.
Laat voor het aansnijden 5-10 minuten staan, dan is je cake het stevigst.