Pizza bestellen is soms ook best prima maar trust me: er gaat echt weinig boven zelfgemaakt. Deze homemade pizza met tonijn, salami & oude kaas is al jaren een favoriet van mij en ik heb het recept door de jaren heen (al zeg ik het zelf) geperfectioneerd. En JA: dat betekent dus hup, én tonijn én salami én veel kaas erop. Je leeft maar één keer, geniet ervan 😉
Ingrediënten
- 150 g bloem (zie tip onderaan)
- 75 ml water
- 2 el olijfolie
- 0,5 tl gist
- 2 snufjes zout
- 185 g tonijn in water (= 1 blikje)
- 75 g tomatenpuree (= 1 blikje)
- 150 g belegen kaas gerapt
- 2 el Italiaanse kruiden gedroogd
- 6 plakjes salami
Porties: pizza
Instructies
- Doe de tarwebloem, gist en zout in een beslagkom. Schep de 2 el olijfolie erbij en roer. Giet nu in straaltjes het water erbij en kneed tot een samenhangend deeg.
- Deeg te droog? Nog een beetje water erbij. Deeg te nat? Beetje bloem erbij.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het pizzadeeg. Ik druk het meestal met mijn handen uit maar je kunt natuurlijk ook een deegroller gebruiken. Onthoud: hoe dunner, hoe krokanter (en dus: lekkerder).
- Beleg de bodem met plakjes salami. Giet de tonijn af en prak samen met de tomatenpuree en 2 el olijfolie in een kommetje tot een sausje.
- Verdeel het tonijnmengsel over de salami. Daarbovenop strooi je de geraspte kaas, daarr weer bovenop de gedroogde Italiaanse kruiden.
- Bak in circa 40 minuten goudbruin en knapperig.
Notities
- Ik gebruik meestal bloem van harde tarwe, speciaal om pizza's mee te maken. Wordt de bodem nét wat knapperiger van (en daar ga ik voor, die randjes, mmm).
- Maar gewone bloem kan dus ook best heel prima.
- Deze pizzabodem is natuurlijk een prima basis voor andersoortig beleg, dus voel je vrij om te experimenteren!
Deel dit Recept
Geef een reactie