Een van mijn absolute eetzondes zijn de kaasuienbroodjes van de bakker. Koud, warm, het maakt me niks uit. Zolang er maar véél kaas en véél ui op zit, mmm. Nu ben ik niet zo van het brood bakken, maar dankzij Sabine Koning van Ohmyfoodness.nl heb ik toch de sprong gewaagd. Ik begon met kaasstengels van brooddeeg, maakte vervolgens kaasuienbrood in drie varianten van en kwam al experimenterend uit bij deze kaasuienmuffins, toen ik nog nog een lekker hartige snack voor de babyshower van een vriendin moest bedenken. Geschikt voor vegetariërs, ideaal uitdeelformaat en niet te gezond want hé: het moest wel een feestje blijven 😉
Ingrediënten
- 400 g tarwebloem
- 7 g gist (= 1 zakje)
- 300 ml kraanwater lauw
- 1 el gedroogde tijm
- 2 rode uien
- 150 g belegen kaas geraspte
- 1 snuf zout
- olijfolie om in te vetten
Porties: muffins
Instructies
- Roer de tarwebloem, gist, zout, tijm en 1/3e van de geraspte kaas door elkaar in een kom.
- Giet het lauwe water in straaltjes erbij en kneed alle ingrediënten met de hand door elkaar tot je een elastische bal deeg hebt.
- Vet een schone kom in met olijfolie, doe de deegbal hierin en dek af met een schone theedoek. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien.
- Vet een muffinblik in met olijfolie. (Ik heb zo'n blik van de Hema met 12 cupjes.)
- Verdeel het deeg over de muffincups, bestrooi met de uiensnippers en de rest van de geraspte kaas.
Deel dit Recept
Geef een reactie