Kaasuienmuffins recept
Maaltijd
Baksels
,
Borrelhapje
,
Lunch
Porties
Prep Tijd
12
muffins
5
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
45
minuten
Porties
Prep Tijd
12
muffins
5
minuten
Kook Tijd
Passieve Tijd
20
minuten
45
minuten
Ingrediënten
400
g
tarwebloem
7
g
gist
(= 1 zakje)
300
ml
kraanwater
lauw
1
el
gedroogde tijm
2
rode
uien
150
g
belegen kaas
geraspte
1
snuf
zout
olijfolie
om in te vetten
Instructies
Roer de tarwebloem, gist, zout, tijm en 1/3e van de geraspte kaas door elkaar in een kom.
Giet het lauwe water in straaltjes erbij en kneed alle ingrediënten met de hand door elkaar tot je een elastische bal deeg hebt.
Vet een schone kom in met olijfolie, doe de deegbal hierin en dek af met een schone theedoek. Laat 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snipper de uien.
Vet een muffinblik in met olijfolie. (Ik heb zo’n blik van de Hema met 12 cupjes.)
Verdeel het deeg over de muffincups, bestrooi met de uiensnippers en de rest van de geraspte kaas.
Bak in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Zien ze nog een beetje bleekjes? Gewoon nog 5 minuten langer bakken.
Gerelateerd