Goulashsoep maken vergt veel geduld. 4-4,5 uur pruttelen en je vindt een gouden goedje in de pan. En dat terwijl je je 2 uur ervoor nog afvroeg of het ooit wel goed zou komen met die taaie homp vlees en waterige zooi. De volgende dag schijnt deze goulashsoep nóg lekkerder te zijn, maar eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het bij ons thuis nog nooit is gelukt om ook maar een klein kommetje te bewaren. Mijn lief beweerde zojuist zelfs wel de hele pan in z’n eentje op te kunnen. Ik geloof ‘m 😉
Ingrediënten
- 500 g stoofvlees
- 3 grote uien
- 2 rode paprika's
- 2 tenen knoflook
- 1 klont roomboter ongezouten
- 1 el paprikapoeder
- 2 el bloem
- 70 g tomatenpuree
- 1,5 liter water
- 3 blokjes runderbouillon
- 2 laurierblaadjes
- 3 aardappels vastkokend
- peper & zout
Porties: kommen
Instructies
- Bestrooi het vlees met peper en zout. Snipper de knoflook en uien en snij de paprika in stukjes.
- Zet een grote braadpan op het vuur, doe hier een klont boter in en bak het vlees circa 3 minuten aan beide kanten aan.
- Doe de ui, paprika en knoflook erbij en bak een paar minuten mee. Dan het paprikapoeder, bloem en tomatenpuree erbij en weer even meebakken.
- Voeg het water, de bouillonblokjes en de laurierblaadjes toe en breng het geheel aan de kook. Laat minimaal 3,5-4 uur stoven. Het vlees moet zo mals zijn geworden, dat het uit elkaar valt. En de ui en paprika zijn op het eind vrijwel helemaal 'verdwenen', opgegaan in de soep. Zo niet? gewoon nog een half of heel uurtje langer op het vuur.
- Schil de aardappels en hak in stukken. Voeg een half uur voor serveren van de goulashsoep de aardappelblokjes toe en laat meestoven tot ze gaar zijn.
Deel dit Recept
Laura Zsom says
Hoi, ik wil dit recept heel graag uitproberen, echter heb ik ook de voedingswaarden nodig. Hiermee bedoel ik de waarden van: energie (kcal), koolhydraten (en de suikers), eiwitten, vetten (en verzadigde vetten), zout/natrium per eenpersoonsportie.
Ik hoop dat u mij dat kunt vertellen.
Met vriendelijke groet,
Laura
Willemijn says
Hoi Laura,
Ik begrijp je vraag maar ik ben helaas geen diëtist dus wil me aan dat soort berekeningen niet wagen. Sorry, hoop dat je het begrijpt.
Groet! Willemijn
Rick says
Nog een tip voor als je deze goulashsoep gaat maken: vooral aan het einde zeer regelmatig over de bodem roeren, anders kan hij aanbranden. Dat is zonde als nu vier uur koken 🙁