Koffiecake met amandelcrumble
Porties Prep Tijd
1cake 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
1cake 15minuten
Kook Tijd
60minuten
Ingrediënten
Nodig voor de cake:
Nodig voor de topping:
Verder nodig:
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Smelt de roomboter in de magnetron.
  2. Meng in een beslagkom eerste de droge ingrediënten voor de cake: basterdsuiker, zout en zelfrijzend bakmeel.
  3. Kluts de eieren, melk, koffie, likeur en boter in een maatbeker (= lekker hoog) door elkaar en giet bij de overige ingrediënten in de beslagkom.
  4. Roer met een lepel alle ingrediënten in de beslagkom goed door elkaar totdat je een egaal beslag hebt.
  5. Vet de cakevorm in met boter en bebloem de vorm. Giet het koffiecakebeslag in de vorm en schuif de cake de oven in.
  6. Maak nu de topping: doe bloem, koude boter en suiker samen in een schone kom en wrijf met je vingers fijn tot een mooi kruimeldeegje.
  7. Hak de amandelen grof en meng door het kruimeldeeg.
  8. Haal de cake na 15 minuten weer uit de oven en bestrooi met het kruimeldeeg.
  9. Plaats de cakevorm weer terug in de oven, draai de temperatuur terug naar 180 °C. Bak je koffiecake met amandelcrumble in circa 45 minuten goudbruin en gaar.
Notities
  • Oma’s trucje: prik met een satéprikker in de cake. Komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar. Blijft er beslag aan het stokje plakken? Laat de cake dan nog even 10 minuten langer in de oven.
  • Hou je niet van alcohol in je gebak? Laat de Amarula dan lekker weg.
  • Meer van de frisse cakes? Deze citroencake met crème fraîche is ook to die for, mmm!