Kruidenboter zelf maken – Waarschuwing: deze homemade kruidenboter is tien keer, wat zeg ik, HONDERD keer veel beter dan de kant-en-klare meuk uit de supermarkt. Het gevaar bestaat dus dat je ’t liefst, zoals ik, een heel bakje plus heel stokbrood wegwerkt binnen het uur. Met een zo dik mogelijke laag boter op elk plakje… Mmm! Oplossing: andere mensen uitnodigen om te komen barbecuen (moet je je gedragen) en ook wat bakjes rauwkost op tafel zetten. Fijne zomeravond!
Ingrediënten
- 125 roomboter gezouten
- 1 flinke pluk bieslook
- 1 flinke pluk peterselie
- 1 teentje knoflook
- peper uit de molen
Porties: klein bakje
Instructies
- Leg de boter ongeveer een uur van tevoren uit de koelkast om zacht te worden.
- Doe de zachtgeworden boter in een royale kom. Snij de peterselie, bieslook en knoflook fijn en gooi erbij. Voeg peper naar smaak toe. (In mijn geval: een paar flinke draaien aan de pepermolen.)
- Meng alle ingrediënten met een lepel goed door elkaar. Doe met diezelfde lepel de kruidenboter in een representatief bakje en klaar ben je. Je ziet: kruidenboter zelf maken is echt héél makkelijk 🙂
Notities
- In de koelkast met wat folie eroverheen is je kruidenboter nog een paar dagen goed. (Mits 'ie niet 12 uur in de brandende zon heeft gestaan, maar dat is voor niemand goed.)
- Lekker bij een van mijn vele soeprecepten of gewoon, dik besmeerd op een stokbroodje bij de borrel.
Deel dit Recept
Geef een reactie