Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes.
Bak de spekblokjes in een droge koekenpan knapperig en doe de blokjes aardappel erbij. Zet het vuur zacht en bak de aardappelblokjes in circa 20 minuten gaar. Pan droog? Voeg een beetje olijfolie toe.
Vul een steelpannetje met water en breng aan de kook. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Laat ze schrikken in koud water en leg even weg.
Snij de sla in grove stukken, spoel af in een vergiet en laat goed uitlekken. Doe in een schaal, samen met de gesneden blokjes avocado. (Zonder schil, maar dat spreekt!)
Snij de dille en hou een beetje apart voor de garnering. Gooi de rest in een bakje met de mayo en breng op smaak met zout en peper.
Pel de eieren en snij in stukjes. Haal de forel uit de verpakking en trek in stukjes met je vingers.
Doe de nog warme aardappelblokjes, spekjes, mayodressing en forel bij de sla en avocado en schep goed om. Garneer met de partjes ei en wat plukjes dille.