Mini-saucijzenbroodjes maken – De ideale borrelhap is geen low-calorie-zoutje, plakje komkommer met hüttekäse of een bakje snoeptomaatjes. Nee, als je echt stevig aan de drank gaat, heb je zwaarder geschut nodig. Deze saucijzenbroodjes zijn lekker gekruid, niet te vettig en verrassend makkelijk weg te happen dankzij het mini-formaat. Warm uit de oven zijn ze heerlijk, maar koud of de volgende dag even opgepiept in de oven minstens zo goed. En er alcohol bij drinken is absoluut geen must, deze snack is geliefd bij jong & oud.
Ingrediënten
- 6 velletjes roomboterbladerdeeg
- 350 g half-om-halfgehakt
- 2 kleine eitjes
- 1 el ketjap manis
- 2 tl gemalen komijn
- hand peterselie vers
- hand bieslook vers
- handje paneermeel
- 3 el sesamzaadjes
- peper & zout
En verder:
- 1 vel bakpapier
Porties: stuks
Instructies
- Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rooster in een droog koekenpannetje 2 eetlepels sesamzaadjes goudbruin.
- Doe het gehakt in een grote kom. Snij de peterselie en bieslook fijn en doe samen met de geroosterde sesamzaadjes bij het gehakt.
- Voeg 1 ei, het paneermeel, de gemalen komijn en de ketjap toe, plus peper en zout naar smaak. Kneed het gehakt totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
- Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop. Verdeel het gehakt in zes gelijke delen en rol er worstjes van. De rolletjes moeten precies even lang zijn als een plakje bladerdeeg.
- Vouw de worstjes een voor een in de velletjes bladerdeeg. Druk de bladerdeegflapjes aan één kant dicht (aan de zijkant mag het gehakt nog te zien zijn) en snij elk flapje met een scherp mes in drieën.
- Kluts het andere eitje in een kopje en bestrijk de bovenkant van elk broodje met een beetje ei.
- Strooi de overgebleven eetlepel sesamzaadjes over de saucijzenbroodjes en schuif de bakplaat in de oven.
Notities
- Shortcut? Koop dan 350 gram saucijzen (varkensworstjes dus), ontdoe deze van hun velletjes en vul de bladerdeegflapjes met het vlees. Jep, daarom heten het dus ‘saucijzenbroodjes’.
- Elke oven is anders. Houd de broodjes dus goed in de gaten en bak ze indien mogelijk 5 minuten langer af.
- Meer borrelrecepten, zoals bladerdeegkaasstengels of zoeteaardappelchips, vind je hier.
- Dit recept stond eerder in de feestweekeditie van de Nieuwe Meerbode.
Deel dit Recept
Geef een reactie