Leg de plakjes bladerdeeg op het aanrecht om te ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 °C.
Rooster in een droog koekenpannetje 2 eetlepels sesamzaadjes goudbruin.
Doe het gehakt in een grote kom. Snij de peterselie en bieslook fijn en doe samen met de geroosterde sesamzaadjes bij het gehakt.
Voeg 1 ei, het paneermeel, de gemalen komijn en de ketjap toe, plus peper en zout naar smaak. Kneed het gehakt totdat alle ingrediënten goed gemengd zijn.
Bekleed de bakplaat met een vel bakpapier en leg de plakjes bladerdeeg hierop. Verdeel het gehakt in zes gelijke delen en rol er worstjes van. De rolletjes moeten precies even lang zijn als een plakje bladerdeeg.
Vouw de worstjes een voor een in de velletjes bladerdeeg. Druk de bladerdeegflapjes aan één kant dicht (aan de zijkant mag het gehakt nog te zien zijn) en snij elk flapje met een scherp mes in drieën.
Kluts het andere eitje in een kopje en bestrijk de bovenkant van elk broodje met een beetje ei.
Strooi de overgebleven eetlepel sesamzaadjes over de saucijzenbroodjes en schuif de bakplaat in de oven.
Bak de broodjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Notities
Shortcut? Koop dan 350 gram saucijzen (varkensworstjes dus), ontdoe deze van hun velletjes en vul de bladerdeegflapjes met het vlees. Jep, daarom heten het dus ‘saucijzenbroodjes’.
Elke oven is anders. Houd de broodjes dus goed in de gaten en bak ze indien mogelijk 5 minuten langer af.
Meer borrelrecepten, zoals bladerdeegkaasstengels of zoeteaardappelchips, vind je hier.
Dit recept stond eerder in de feestweekeditie van de Nieuwe Meerbode.