Mugcake met blauwe bessen & kaneel – recept
Maaltijd
Baksels
,
Dessert
,
Gebak
,
Tussendoortje
Keuken
Amerikaans
Porties
Prep Tijd
1
persoon
3
minuten
Porties
Prep Tijd
1
persoon
3
minuten
Ingrediënten
3
el
boekweitmeel
1
el
amandelmelk
2
el
basterdsuiker
1
klontje
roomboter
0,5
banaan
1
tl
kaneel
0,5
ei
geklutst
1
snufje
zout
1
handje
blauwe bessen
bevroren
Instructies
Meng in een grote mok eerst de droge ingrediënten: boekweitmeel, basterdsuiker, kaneel en het zout.
Prak hier de banaan doorheen met een half geklutst eitje,de boter en de melk. Mix alle ingrediënten goed door elkaar met een vork.
Roer als laatste de bevroren bosbessen door het deegmengsel. Zet de mok in de magnetron en ‘bak’ in 2 minuten op 900 wat klaar.
Laat een minuutje of 2 afkoelen. Eet je mugcake met blauwe bessen & kaneel voor de tv, met een kleedje over je benen en een kopje thee erbij.
Notities
Geen boekweitmeel of amandelmelk in huis? Met zelfrijzend bakmeel en gewone melk gaat het ook best, maar het resultaat kan wel iets anders uitpakken.
Gerelateerd