Pittige quinoasalade met zoete aardappel & kiemgroenten – De mensen die mij een beetje op Instagram volgen weten: ik kom váák bij Soup en Zo, een afhaalplek voor verse soepen en salades in Amsterdam. Tuurlijk, lunch halen is niet zo cheap als een bammetje kaas smeren tussen de middag, maar 1x in de twee weken trakteer ik mezelf. Het is gezond en ik word er blij van, dus waarom niet? 🙂 Alles wordt vers bereid en hun inspiratie halen de koks uit boeken als Veg!, Green Delicious, Eten uit de volkstuin, I love groente en Ottolenghi. En ik laat me weer inspireren door hen, haha. Deze pittige quinoasalade met zoete aardappel bijvoorbeeld, bestelde ik onlangs bij een kommetje linzensoep. Mán, wat lekker! Ik kreeg (superlief!) het recept mee naar huis en heb ‘m sindsdien vele malen gemaakt. Uiteraard heb ik het recept in de loop der tijd iets aangepast. Maar dat is hobbykok eigen, toch? Enfin, het resultaat je hieronder. Dat het mag smaken!
- 150 g quinoa
- 4 zoete aardappelen
- 1 rode paprika
- 2 tl sambal
- 5 el sesamolie
- 1 limoen
- 3 el agavesiroop
- handje kiemgroenten
- olijfolie om in te bakken
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Was de zoete aardappels, dep goed droog, snij de lelijke plekjes weg en hak daarna in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de zoete-aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar.
- Was de paprika en snij in stukjes.
- Nu de dressing: klop sesamolie, limoensap, agavesiroop en sambal in een kommetje goed door elkaar.
- Je quinoa zal nu wel klaar zijn dus giet af en laat 1 minuutje uit dampen in een grote schaal. Roer vervolgens de dressing en de paprikablokjes erdoor.
- Verdeel de quinoasalade over twee kommetjes, schep de zoete-aardappelblokjes er overheen en maak af met een flinke pluk kiemgroenten on top.
- Die kiemgroenten zijn niet alleen voor de sier, ze geven de salade ook extra pit. Je kunt ze gewoon bij de supermarkt kopen (in ieder geval AH). Niet gevonden? Een bosuitje of wat bieslook erdoor is ook lekker.
- Extra trek? Voeg een handje geroosterde cashewnootjes toe.
- Spontaan zin in linzensoep? Check hier mijn recept!
Geef een reactie