Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Was de zoete aardappels, dep goed droog, snij de lelijke plekjes weg en hak daarna in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en bak de zoete-aardappelblokjes in circa 10 minuten gaar.
Was de paprika en snij in stukjes.
Nu de dressing: klop sesamolie, limoensap, agavesiroop en sambal in een kommetje goed door elkaar.
Je quinoa zal nu wel klaar zijn dus giet af en laat 1 minuutje uit dampen in een grote schaal. Roer vervolgens de dressing en de paprikablokjes erdoor.
Verdeel de quinoasalade over twee kommetjes, schep de zoete-aardappelblokjes er overheen en maak af met een flinke pluk kiemgroenten on top.
Notities
Die kiemgroenten zijn niet alleen voor de sier, ze geven de salade ook extra pit. Je kunt ze gewoon bij de supermarkt kopen (in ieder geval AH). Niet gevonden? Een bosuitje of wat bieslook erdoor is ook lekker.
Extra trek? Voeg een handje geroosterde cashewnootjes toe.
Spontaan zin in linzensoep? Check hier mijn recept!