Pompoensoep met appel & gember
Porties Prep Tijd
4kommen 25minuten
Porties Prep Tijd
4kommen 25minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Was de pompoen, hak in vieren en verwijder de pitten en ‘haren’. Snij de pompoenparten vervolgens in kleine stukken. Je hoeft ‘m niet te schillen.
  2. Snipper de sjalotjes en hak de knoflook fijn. Verhit wat olijfolie in een grote koekenpan en fruit de pompoenstukjes, knoflook, ui, djahé en de rozemarijn op een rustig vuurtje aan. De pompoen moet zacht worden.
  3. Verwarm en ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Was en snij de appels in partjes.
  4. Zet een kookpan op het vuur en doe hier het pompoenmengsel in samen met de 500 ml water, de appelblokjes en het bouillonblokje. Roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur op z’n allerzachts.
  5. Doe de gemberballetjes en gembersiroop in de pan en pureer je pompoensoep fijn met een staafmixer. Proef op zout en peper (vooral dat laatste) en voeg desgewenst toe.