Dit is nu wat je noemt een MAALTIJDsoep. Gezond, boordevol groente, stevig, smaakvol. Niks geen stokbroodjes met kruidenboter ernaast. Gewoon: soep. Een prettig recht-toe-recht-aan recept waar ik ook niet zo gek veel over te melden heb, behalve dat ‘ie lekker is. Anders zou ik ‘m niet posten, dat lijkt me duidelijk 😉 O, en mocht je geen kerrie in huis hebben of hou je er gewoon niet van, dan is een halve eetlepel mosterd erbij een prima alternatief.
Ingrediënten
- 2 flinke preien
- 4 aardappelen
- 1,5 groentebouillonblokje
- 2 tl kerriepoeder (zie tip onderaan)
- 100 ml slagroom
- 2 teentje knoflook
- 250 g gerookte makreel (ik koop altijd een hele)
- olijfolie om in te bakken
- zout & peper
Porties: kommen
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. Snij de prei in ringen en was grondig in een vergiet.
- Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan en fruit de preiringen hierin aan. Hak de knoflook fijn en doe erbij, samen met het kerriepoeder.
- Schil de aardappelen, snij in blokjes en doe in de pan. Giet circa een halve liter kokend water bij de groente. Verbrokkel de bouillonblokjes boven de pan, roer door en doe het deksel erop.
- Laat circa 10 minuutjes koken, of tot de aardappelblokjes gaar zijn. Maak ondertussen de makreel schoon.
- Draai het vuur laag. Pureer de preikerriesoep kort met de staafmixer. Je soep mag best een beetje rustiek blijven, met hier en daar een bonkje aardappel of hele preiring.
- Voeg de room toe, roer goed door. Proef op zout en peper en voeg desgewenst toe.
- Serveer de soep met wat plukjes makreel on top.
Notities
- Je hebt kerrie en kerrie. Die van Jonnie Boer (Original Spices) is echt heel lekker.
- Vind je makreel schoonmaken een rotklusje? Gewoon cheaten, en lekker makreelfilet kopen, zonder graten. Wel vers graag, en liefst niet uit blik.
Deel dit Recept
Geef een reactie