Mijn zusje en ik hielden vroeger (toen we nog bij elkaar om de hoek woonden en ik nog niet saai was) vaak een soepzondag. Grote pan soep op het vuur, stokbroodje met wat lekkers erbij, met een kleedje en veel kussens op de bank en film kijken maar! Liefst films waar meerdere delen van zijn zoals Die Hard (1 t/m 5), Beverly Hills Cops (1 t/m 3), The Godfather (1 t/m 3) en Lethal Weapon (1 t/m 3). Ken uw (foute) klassiekers, haha. En aan de hoeveelheid soeprecepten op mijn blog te zien wordt het hoog tijd voor een nieuwe soepzondag. Wat denk je ervan zusje? 😉
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 3 grote zoete aardappelen
- 1,5 groentebouillonblokje
- 125 ml slagroom
- 0,5 l water gekookt
- 0,5 el venkelzaad gemalen
- peper & zout
- 1 teen knoflook
- 1 grote ui
- 2 el olijfolie om in te bakken
Porties: kommen
Instructies
- Schil de zoete aardappel en hak in blokjes. Snij de venkel inclusief het loof in stukjes en snipper de ui en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de zoete aardappel, venkel, venkelzaad, ui en knoflook aan. Een minuutje of 10, op een rustig vuurtje, zodat alle smaken goed vrijkomen en de groente zacht zijn.
- Kook ondertussen water in de waterkoker. Zet een kookpan op het vuur en schep alle groente uit de koekenpan hierin over. Giet het kokende water eroverheen tot de groenten net onder staan.
- Voeg 1,5 bouillonblokje toe en laat nog 5 minuutjes doorkoken. Pureer je soep met een staafmixer en proef. Nog wat flauw? Zout en peper erbij. Soep te dik of te zout? Nog een scheutje water erbij.
- Schep je romige venkelsoep met zoete aardappel in kommen en serveer met een scheutje slagroom.
Notities
- Lekker met: een stokbroodje besmeert met (zoute) roomboter.
- Vegan? Scheutje sojaroom is een prima alternatief.
- Op dieet? Laat die room dan helemaal weg, kan prima.
Deel dit Recept
Geef een reactie