Ik zorg altijd dat ik een grote zak aardappelen op voorraad heb. Niet dat ik zo’n aardappellover ben (integendeel, zou ik haast willen zeggen), maar je kunt ze lang bewaren en een AVG’tje (Aardappelen-Vlees-Groente) of lekker stamppotje op zijn tijd, yesss, daar word ik blij van. Ook deze aardappelsalade is een absolute winner. Snel, voedzaam, goedkoop, ja zelfs gezond, want zo erg zijn die paar spekreepjes in mijn optiek niet. Liever vega? Met een beetje feta eroverheen is ‘ie ook goed te doen.
Ingrediënten
- 600 g aardappelen (vastkokend of iets kruimig)
- 1 flinke winterwortel
- 2 bosuitjes
- 3 l yoghurt Griekse
- 1 bosje peterselie
- 0,5 bosje munt
- 8 augurken
- 100 g spekreepjes
- 2 el citroensap
- 1 rode paprika
- peper & zout
Porties: personen
Instructies
- Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook in de waterkoker. (Dit scheelt tijd.) Was en droog de aardappelen, snij de vieze plekjes weg, snij in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de winterpeen.
- Giet het kokend water in een ruime pan en kook de wortel- en aardappelblokjes hierin gaar in circa 5 minuten. Bak de spekreepjes in een koekenpan zonder olie knapperig.
- Hak ondertussen de paprika en augurk in stukjes en de bosui in dunne ringetjes. Snij de munt en peterselie fijn. Giet de aardappel- en wortelblokjes af in een vergiet.
- Doe de groente, kruiden en spekreepjes (inclusief bakvocht) samen in een mooie schaal en bestrooi royaal met peper & zout.
- Doe als laatste de yoghurt en het citroensap erbij, alles even goed omscheppen en: klaar is je aardappelsalade met augurk!
Deel dit Recept
Geef een reactie