Kook een ruime hoeveelheid water in de waterkoker. Zet een pan op het vuur en giet het kokende water erin.
Doe de eitjes en de verse pasta erbij en kook circa 3 minuten (verse pasta hoeft maar heel kort en je eitjes zijn zachtgekookt het lekkerst bij dit gerecht, vind ik).
Snij de avocado’s doormidden, haal de pit eruit en schep met een lepel het vruchtvlees in een bakje. Voeg peper, zout en yoghurt toe en pureer met de staafmixer tot een mooie, gladde mousse.
Giet de pasta af en laat de eitjes schrikken in koud water. Verdeel de pasta en de gerookte zalm over twee borden.
Pel de eitjes en leg op ieder bord één. Schep op ieder bergje pasta een flinke dot avocadomousse.
Rasp een beetje verse parmezaan over beide borden en maak af met lekker veel grof geknipte (ja, ik knip mijn verse kruiden altijd, met een schaar) bieslook. Aan tafel!