Zet een royale hoeveelheid water op en breng aan de kook. Maak ondertussen de sperziebonen schoon en was ze.
Doe het water in een grote pan en kook de sperziebonen gaar. Doe twee eitjes bij de sperziebonen en kook 3-4 minuten mee. Haal er weer uit en laat schrikken in koud water. Leg de eitjes even apart.
Giet de sperziebonen af en doe in een mooie schaal. Was en halveer de cherrytomaatjes en olijven, snipper de ijsbergsla, en doe alles bij de boontjes.
Hak de sjalotjes fijn. Bestrooi de zalmmoten met peper en zout en bak kort op een pittig vuurtje samen met de uitjes in een beetje neutrale olijfolie. Ik vind mijn zalm het lekkerst als de binnenkant nog wat rauw is, maar niet koud.
Maak ondertussen de dressing: meng de olijfolie extra vierge, wittewijnazijn, mosterd en honing in een kommetje. Giet over de sperzieboontjessalade.
Verdeel de sperziebonensalade over twee borden, leg op elk bord een moot zalm on top. Serveer de zachtgekookte eitjes on the side.