Sticky chicken wings uit de oven
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 60minuten
Porties Prep Tijd
2personen 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
25minuten 60minuten
Ingrediënten
Garnering:
Instructies
  1. Doe de kippenvleugeltjes in een grote schaal. Hak de knoflook en gember zo fijn als je kunt en doe erbij.
  2. Kluts in een schaaltje tamarind, sojasaus, citroensap en 1 el honing door elkaar. Giet over de kip en schep goed om. Alle stukjes kip moeten bedekt zijn met een laagje saus.
  3. Dek af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om en giet de marinade dan weer over de kippenvleugeltjes.
  4. Kip lang genoeg gemarineerd? Verwarm de oven voor op 200 °C.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kipvleugeltjes. Bak in circa 20-25 minuten gaar en goudbruin.
  6. Rooster ondertussen de sesamzaadjes en snij de bosui in dunne ringen.
  7. Kip klaar & gaar? Haal uit de oven, druppel er nog een eetlepel honing overheen en bestrooi met sesamzaadjes & bosuitjes. Aan tafel!
Notities
  • Lekker met simpele noodles & roerbakgroente. Of zó uit het vuistje, met een pijpje bier erbij.
  • Kipdrumsticks of kipkluifjes kunnen ook prima.