Doe de kippenvleugeltjes in een grote schaal. Hak de knoflook en gember zo fijn als je kunt en doe erbij.
Kluts in een schaaltje tamarind, sojasaus, citroensap en 1 el honing door elkaar. Giet over de kip en schep goed om. Alle stukjes kip moeten bedekt zijn met een laagje saus.
Dek af en laat minimaal 1 uur marineren in de koelkast. Schep af en toe om en giet de marinade dan weer over de kippenvleugeltjes.
Kip lang genoeg gemarineerd? Verwarm de oven voor op 200 °C.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de kipvleugeltjes. Bak in circa 20-25 minuten gaar en goudbruin.
Rooster ondertussen de sesamzaadjes en snij de bosui in dunne ringen.
Kip klaar & gaar? Haal uit de oven, druppel er nog een eetlepel honing overheen en bestrooi met sesamzaadjes & bosuitjes. Aan tafel!
Notities
Lekker met simpele noodles & roerbakgroente. Of zó uit het vuistje, met een pijpje bier erbij.