Doe het gehakt in een grote schaal. Gooi 2 el ketjap manis, de verbrokkelde blauwe kaas en de fijngesneden bieslook (ik knip trouwens altijd, met een schaar) erbij en meng alle ingrediënten goed door elkaar.
Maak twee ballen en sla/kneed die plat tot je een acceptabele burgervorm hebt. Liefst een beetje dun, dan hoeft je burger straks minder lang te bakken.
Vouw de plakjes bacon een beetje kunstig om de burgers, drie plakjes per stuk. Kijk, zo: (zie foto). Snij de ui en ringen en de champignons in plakken.
Zet twee pannen op het vuur en gooi in beiden een scheutolijfolie. Doe de burgers in de ene pan en gooi de uienringen en de champignonplakjes in de andere. Blus de groente af met een scheut balsamico-azijn. Dan karameliseren ze een beetje = superlekker.
De uien en paddenstoelen zijn eerder klaar dan je burgers, maar dat geeft niks. Draai het vuur uit en zet het pannetje even weg.
Bak je burgers circa 7-8 minuten. Ze zijn klaar als ze substantieel gekrompen zijn en de bacon lekker knapperig. Let op: door de kaas blijven je burgers vrij sappig van structuur. Helemaal niet erg, je hoeft ze dus niet nog 10 minuten langer in de pan te laten liggen.
Snij de broodjes open en besmeer beide kanten met en dun laagje mayonaise. Pak een handje spinazie en leg dit op het broodje. Daar bovenop doe je de de uienringen en champignons. Als laatste: de burger. Brooddekseltje erop en: AANVALLEN!
Notities
Door de bacon en blauwe kaas is de burger al goed op smaak, ik vind zelf extra zout toevoegen dus niet nodig.
Je kunt je burger natuurlijk ook garneren met plakjes augurk, tomaat, sla, komkommer, whatever.
Op deze burger hoeft geen ketchup, de balsamico-azijn is al een soort van sausje.
Maar voor al mijn tips geldt: doe wat je niet laten kunt 😉