O. viert een dezer dagen zijn eerste verjaardag en die gelegenheid vraagt natuurlijk om gebak! Een paar weken terug droomde ik van meerlagentaart met homemade frambozenjam en zelf gefrummelde marsepeinen beesten on top, maar wegens tijdgebrek heb ik mijn verwachtingen wat bijgesteld. Als ik eerlijk ben, ben ik ook niet zo´n bakker. Moet je veel te precies voor zijn, kijk maar naar Heel Holland Bakt. Bovendien is al die suiker helemaal niet goed voor je, laat staan voor zo´n klein ventje. Vandaar dat ik uitkwam op deze supersnelle muffins die gezoet zijn met niets anders dan banaan en dadels.
Ingrediënten
- 125 g blauwe bessen (= half doosje uit de diepvries)
- 200 g zelfrijzend bakmeel
- 2 bananen flinke, rijpe
- 3 Medjoul dadels
- 75 g roomboter gesmolten
- 2 eieren klein
- 1 tl bakpoeder (niet te zuinig)
- 1 tl kaneel
Porties: stuks
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Haal de blauwe bessen uit de vriezer.
- Doe het meel, bakpoeder, kaneel, eieren en de gesmolten roomboter (even in een kommetje in de magnetron, zo gepiept) in een grote kom. Roer met een vork stevig door tot een min of meer egaal beslag.
- Breek de bananen (zonder schil ;-)) in stukjes en doe in de kom. Prak met een vork de bananen door het mengsel tot je geen grote chunks meer ziet (beetje mag best).
- Ontpit de dadels, snij in zo klein mogelijke stukjes en roer, samen met de blauwe bessen, door het beslag.
- Pak een bakblik voor 12 muffins en stop in elk vakje twee papieren muffinvormpjes. Op die manier hoef je het blik niet in te vetten maar haal je de cakejes er wel zó uit.
- Bak je bananenmuffins met blauwe bessen in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Deel dit Recept
Geef een reactie