Winterse boerenkoolcouscous met feta – Een flink bord oldskool boerenkoolstamppot op z’n tijd is natuurlijk best lekker, maar je kunt zoveel meer met deze groente! In Amerika zijn ze helemaal in de ban van ‘kale’, google er maar eens op. Smoothies, chips: je kunt het zo gek niet bedenken, of ze maken het van boerenkool. Zo ver wil ik niet gaan, maar deze boerenkoolcouscous met feta is echt, heus waar, het proberen waard. Ze keken er op de crèche raar van op, maar zelfs baby O. vindt deze winterse boerenkoolcouscous met feta dus heerlijk. Ja, juist door die rode peper.
O, en ben je echt die hard boerenkoolfan? Dan moét je deze trui hebben.
Ingrediënten
- 250 g couscous
- 300 g boerenkool (= 1 zak)
- 75 g feta
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 250 g granaatappelpitjes diepvries
- 0,5 groentebouillonblokje
- 5 el olijfolie extra vierge
- olijfolie om in te bakken
- 1 rode peper vers
- zout & peper
- 2 el citroensap
Porties: personen
Instructies
- Haal de granaatappelpitjes uit de vriezer. Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Doe de couscous in een grote schaal, verbrokkel het bouillonblokje en doe erbij.
- Giet het kokende water over de couscous, tot deze circa een centimeter onder water staat. Roer de couscous door en laat dan rusten.
- Spoel de bevroren granaatappelpitjes in een vergiet af met de rest van het warme water en zet even weg.
- Snipper de uien en knoflook. Verwijder de zaadlijsten uit de rode peper en snij fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in de grote wok of hapjespan en fruit de uien, knoflook en rode peper circa 2 minuutjes aan, tot deze glazig en zacht zijn.
- Doe nu in plukjes de boerenkool erbij en bak mee. Zodra de boerenkool geslonken is, hup: volgende pluk erbij. Herhaal dit net zo lang tot de zak leeg is.
- Kijk ondertussen even naar je couscous. Al het water is inmiddels verdwenen en je couscous is lekker droog. Voeg nu de olijfolie extra vierge en het citroensap toe en roer de couscous los. Proef op zout en peper en voeg eventueel toe.
- Voeg het boerenkoolmengsel toe aan de couscous, roer alle ingrediënten goed door elkaar. Brokkel de feta over de couscoussalade en bestrooi tot slot met de granaatappelpitjes.
Notities
- Iets te vega? Serveer er dan merguezworstjes bij.
Deel dit Recept
Geef een reactie